Bertie Franke

Kunstenaar | Keramist

Stichting Artemisia APS

Stichting Artemisia APS

Sinds de geboorte van onze jongens sponsoren we kinderen via Plan International. Omdat we naast ons eigen kind ook een kind in een ontwikkelingsland een betere toekomst willen geven. Gedurende de afgelopen jaren is het aantal sponsorkinderen in ons gezin gegroeid. Tegelijk met de opening van Studio Artemisia heb ik samen met zes enthousiaste dames uit Gradoli en omgeving de stichting Artemisia APS opgericht. Hierdoor is het mogelijk om mijn werk als keramist en docent uit te voeren als vrijwilliger. Het geld dat ik verdien, gebruiken we voor de sponsoring van meisjes in ontwikkelingslanden via Plan International. Het is dé manier waarop ik mijn creativiteit in kan zetten voor een betere wereld.

Maar dat niet alleen, ook met de lidmaatschappen en donaties aan de stichting geven we meisjes een tweede kans. Daarnaast organiseert de stichting gedurende het jaar verschillende evenementen om geld in te zamelen. Zo organiseert ze jaarlijks een benefiet diner op 8 juli tijdens het feest van Artemisia en vier keer per jaar een Arts & Crafts markt.

Negen meisjes op drie continenten

Op 1 januari 2023 steunen we met Stichting Artemisia APS negen meisjes verspreid over drie continenten. In Zuid Amerika steunen we Marisol in de Dominicaanse Republiek, Salome in Colombia en Anny in Bolivia. In Azië steunen we Marwa in Egypte, Swostika in Nepal, Jianping in China en Althea in de Filipijnen. En in Zuid Afrika steunen we Stella in Zambia en Sheryl in Kenia. Dankzij onze bijdrage kunnen zij niet alleen naar school, maar wordt ook hun community geholpen. Denk daarbij aan het renoveren van scholen, het aanleggen van waterpunten en seksuele voorlichting voor jongeren.

Help ons nog meer meisjes te sponsoren

Wil je ons helpen om het aantal meisjes dat wij sponsoren te laten groeien? Dat kan door een donatie te doen op het Italiaanse IBAN IT78T0306909606100000184605 t.n.v. Artemisia APS. Je kunt ook lid worden van de stichting voor een bedrag van 20, 50 of 100 euro per jaar. Daarnaast help je natuurlijk ook mee door het kopen van keramiek of het volgen van een cursus. Wil je lid worden van de stichting of een cursus volgen neem dan contact met mij op!


Gerelateerde berichten

Andere interessante berichten

Raku stoken
Het stoken van Raku is een magisch en intens proces, waarbij de vier elementen ieder hun eigen rol spelen.
Wat er met je gebeurt als je je overgeeft aan het magische proces van keramiek maken. Over creatieve flow, meditatie en aarding.
Het volgen van een keramiekcursus in Italië in het najaar of de winter heeft voordelen ten opzichte van een cursus tijdens de zomermaanden.