Bertie Franke

Kunstenaar | Keramist

Keramiek atelier in Italië

Keramiek atelier in Italië

Op het centrale plein in Gradoli Italië vind je mijn keramiek atelier: Studio Artemisia. Dit is mijn 'happy place', een inspirerende omgeving voorzien van alle materialen en gereedschappen om je creativiteit te laten stromen.

Een kunstenaar zonder atelier

In 2004 studeerde ik af aan de kunstacademie in Rotterdam als interieurarchitect. Sindsdien heb ik mij bezig gehouden met veel verschillende ontwerpdisciplines. Van camper interieurs en woonhuizen tot websites en magazines en van duurzame kantoorinterieurs tot meubels en keramiek. Hoewel ik meestal vanuit huis werkte was er altijd een diep verlangen om een eigen atelier te hebben. Een inspirerende plek waar alle materialen en gereedschappen voor het grijpen liggen en waar ik mijn creativiteit kan delen met anderen. Eind 2021 ging die wens in vervulling met de aankoop en verbouw van studio Artemisia en vierden we de opening van mijn keramiek atelier in Italië. En ik moet toegeven dat ik me sindsdien meer kunstenaar voel dan ooit.

Meer dan alleen keramiek

Zoals je begrijpt ben ik niet alleen een keramist, maar werk ik in veel verschillende disciplines van het creatieve vak. Zo heb ik sinds mijn jeugd een passie voor papier en vind je in mijn atelier ook origami papier, materialen voor boekbinden en journalen. Ik ontwerp ook kleding en tassen met mooie haakpatronen. Voor mij is het essentieel om elke dag iets nieuws te leren of iets moois te creëren.

Cursussen in mijn keramiek atelier in Italië

Wil je ook iets nieuws leren? Ik deel graag mijn kennis, ervaring en passie voor het maken van Raku en Bucchero keramiek tijdens een van mijn cursussen. Kom voor een creatieve vakantie naar Italië en geniet van de zon, de natuur en het heerlijke eten. Je kunt verblijven in ons moderne appartement dat van alle gemakken is voorzien en zich op loopafstand van het atelier bevindt.

Gerelateerde berichten

VORIGE BERICHTVOLGENDE BERICHT

Andere interessante berichten

Raku stoken
Het stoken van Raku is een magisch en intens proces, waarbij de vier elementen ieder hun eigen rol spelen.
Wat er met je gebeurt als je je overgeeft aan het magische proces van keramiek maken. Over creatieve flow, meditatie en aarding.
Het volgen van een keramiekcursus in Italië in het najaar of de winter heeft voordelen ten opzichte van een cursus tijdens de zomermaanden.